ProjectenLeeghwater (2018)

Op verzoek van de gemeente Alkmaar kreeg DWA de opdracht om de koffiebalie in het oude raadhuis van De Rijp te voorzien van parket en de beoogde tekst ‘Land van Leeghwater’. Met zijn creatieve brein bedacht Jakko een lumineus idee: het portret van meneer Leeghwater in plaats van alleen tekst. Na voltooing stroomden de vele positieve reacties binnen. Gemotiveerd door dit succes kwam De NachtWacht weer terug in het hoofd van Jakko. Hij vroeg zich al vanaf het begin van zijn loopbaan af of het mogelijk zou zijn om de Nachtwacht in hout te maken.

 

“Als het lukt om het portret van Leeghwater in hout na te maken, dan kan de Nachtwacht ook!” Na het Jaarringen project in 2019 is DWA dan ook daadwerkelijk aan de Nachtwacht in Hout [link] begonnen.

Jaarringen-vloer (2019)

DWA liet zijn creativiteit spreken in een uniek project voor Krinkels Breda. Op verzoek van architect Paul de Ruiter ontwierp Jakko een vloer die perfect de ronding van het nieuwe pand volgt, met het natuurlijke karakter van jaarringen. Een prachtige vloer met 75 organisch gevormde jaarringen, gemaakt van duizenden kaarsrechte latjes. Deze unieke manier van parket leggen is doorgevoerd in een trap en uiteindelijk is een indrukwekkende 33 kilometer aan parketbiezen gebruikt.

 

Jakko en zijn team werkten zes weken aan de vloer en vervolgens vier weken aan de trap. De samenwerking met de architect, de groepsdynamiek en flow waar het geweldige team in zat en de wil om het samen voor elkaar te krijgen, leverden een extravagant en ongekend resultaat op.

Nachtwacht in Hout (2021-2024)

Stel je voor, een legpuzzel van 195,000 stukjes,
en op die puzzel staat niemand minder dan De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Het beroemdste schilderij ter wereld komt opnieuw tot leven in zijn oorspronkelijke afmetingen van 4 bij 5 meter!

 

De nieuwe droom van de Dutch Wood Artist draait om samenwerking en vakmanschap.

De Dutch Wood Artist wil mensen samenbrengen en verbinden. In een wereld waarin polarisatie hoogtij dagen viert en jonge mensen steeds afhankelijker lijken te zijn van technologie en hun mobiele apparaten, streeft de Dutch Wood Artist ernaar de aandacht te richten op verbinding, creativiteit, vakmanschap en de voldoening die voortkomt uit het creëren van iets tastbaars.

Meer informatie over de Nachtwacht in hout